fbtw

Training

                            8-weekse cursus 

Het programma is door Jon Kabat-Zinn ruim 30 jaar geleden ontwikkeld en is in de VS en West Europa een groot succes.  Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) is door de jaren heen door vele critici, wetenschappelijk onderzocht. De opzet en inhoud van het originele 9-weekse programma zijn echter nauwelijks aangepast.

Ik werk uitsluitend met een groep van max 8 pers. waardoor er voldoende tijd is voor persoonlijke aandacht. Tijdens de bijeenkomsten ligt het accent vooral op  “beoefenening” en bespreking van de ervaring dan DIT moment.

Meestal zit je op een meditatiekussen of lig je op een yogamat. Wanneer dat onmogelijk voor je is, kun je ook zittend op een stoel meedoen. Het is raadzaam om comfortabel zittende kleding te dragen omdat meditatie-, en bewegingsoefeningen elkaar afwisselen.

Stap voor stap zul je de techniek en de grondbeginselen eigen maken en je leert hoe mindfulness in het dagelijks leven en op je werk toe te passen. Alle oefeningen zijn er op gericht om je opmerkzaamheid te vergroten.  Je leert om je bewust te worden van de automatische gedachten- en gedragspatronen en hoe je die los kunt laten.

Dagelijks gedurende 45 – 60 minuten zelf oefenen is een wezenlijk onderdeel van deze training.

Praktische informatie

Er zijn in totaal 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en 1 stiltedag van 6 uur.

Bij aanvang ontvang je een werkboek met achtergrondinformatie en 4 audiotapes om thuis te oefenen.

Nadat je aanmelding is ontvangen volgt een intakegesprek. Je kunt dan nog aanvullende vragen stellen en samen bekijken we of deze 8-weekse cursus bij jou past.

We starten om 19.30 uur

  • donderdagavond 17 aug’17    (24 & 31 aug.,  7, 14  & 21 sept.,  12 & 19 okt,  stiltedag op 01 okt van 10.00 tot 16.00 uur)

Lokatie:

Berenbroekweg 6

5926 PB Venlo

Kosten

E 250,– incl. cursusboek/audiotracks.

 

                              individuele training

Misschien is een groepstraining voor jou onmogelijk of onwenselijk. Je kunt dan kiezen voor individuele bijeenkomsten.

Binnenkort zal het daarnaast ook mogelijk zijn om een weekend-retreat te boeken, inclusief overnachting. Details zullen spoedig op deze website gepubliceerd worden.

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

To Top